De kunst van het zoeken

Zarti is een zoekmachine voor hoogwaardige kunst. Zarti toont kunst van Nederlandse galerieën. Onze kunstzoeker richt zich op het hoge segment schilderijen, kunstbeelden en fotografie. Aan online verkoop doen wij niet, wel aan inspiratie bieden via onze moderne "digitale 3D muur" waar bezoekers door kunstwerken heen kunnen swipen.

De zoektocht naar een kunstwerk makkelijker maken

Ondernemer en bedenker Henk Jan Bijmolt vertelt: Galerieën afstruinen naar een mooi kunstwerk kost zeeën aan tijd en is sinds corona helemaal niet te doen. Zo ontstond het idee voor de online kunstzoekmachine waar mensen met een combinatie van onze spiderrobot en een menselijke touch schilderijen, foto's en beelden van meer dan 300 galerieën online kunnen bewonderen.

Kwaliteit waarborgen

Kunsthistorica Iris Rijnsewijn waarborgt de kwaliteit van onze kunstsite en is het aanspreekpunt voor galeriehouders. Galeriehouders kunnen zelf sturen welke kunstobjecten prominent in beeld komen en allerlei informatie toevoegen. Wie op Zarti iets aansprekends vindt verwijzen wij altijd door naar de galerie. Daar kan men het hele verhaal, de techniek enzovoorts het beste uitleggen. Zo combineren we online met offline.

Galeriehouders krijgen via ons nieuwe klanten die hun anders niet hadden gevonden. Met de filteropties, bijvoorbeeld abstracte kunst of buitenbeelden, wordt de zoektocht naar dat ene object nog eenvoudiger.

Kunstzoeker zarti.nl toont meer dan 5000 kunstwerken en richt zich momenteel uitsluitend op Nederland. Galeriehouders kunnen tot januari 2022 geheel kostenloos deelnemen. Daarna zullen wij starten met de mogelijkheid van een premium service. Voor een vast bedrag per maand van 99 euro (dus geen percentage bij verkoop) komen betalende galerieën prominenter in beeld.

Contact opnemen?

Bel tijdens kantooruren op Whatsapp met 06-83084433 of e-mail hallo@zarti.nl.

Zarti
Visserstraat 36
9712 CW Groningen


Kunst zoeken bij Zarti


Persbericht: Startup lanceert de ‘Google’ voor kunst

De Groningse startup Zarti lanceert woensdag 14 april 2021 een zoekmachine voor kunst. De kunstzoeker richt zich op het hoge segment van uitsluitend Nederlandse galerieën. Het doel is dat liefhebbers op een efficiënte manier online kunstwerken kunnen vinden.

Internetondernemer en bedenker Henk Jan Bijmolt vertelt. "Galerieën afstruinen naar een mooi schilderij of kunstbeeld kost zeeën aan tijd en is sinds de coronacrisis helemaal niet te doen. Zo ontstond bij mij het idee voor een online kunstzoekmachine. Een site waar mensen, met een combinatie van onze Google-achtige spider, en onze eigen redactie, meer dan 4.500 kunstobjecten van gerenommeerde galerieën online kunnen bewonderen."

Aan online verkoop doet de ‘Google’ voor kunst bewust niet, wel aan inspiratie bieden voor kunstliefhebbers om swipend via een digitale 3D muur kunstwerken te ontdekken.

Zarti maakt gebruik van kunstkenners om de kwaliteit te waarborgen. Kunsthistoricus Iris Rijnsewijn is één van hen: “Ik stop veel tijd in de selectie en filtermogelijkheden. Wie iets aansprekends vindt verwijzen we altijd door naar de galerie. Daar kunnen ze het verhaal, de prijs, de techniek, enzovoorts het beste uitleggen. Zo combineren we online en offline. Ik weet zeker dat galeriehouders klanten krijgen via ons die hun anders niet hadden gevonden. Met de filteropties, bijvoorbeeld abstracte kunst of buitenbeelden, maken we de zoektocht naar een kunstobject nog eenvoudiger."

Kunstzoeker zarti.nl toont kunstwerken van ruim 300 Nederlandse galerieën. Galeriehouders kunnen kosteloos deelnemen en desgewenst voor een vast maandbedrag een uitgebreid account aanschaffen.


Sitemap SEO